Recepten Snacks en traktaties

Gevulde speculaas, maar dan Primal

Ik kwam een recept tegen van @ohmypie van gevulde speculaas. 

Voor mij als PrimalAnimal niet helemaal geschikt, maar met wat aanpassinkjes hier en daar, he-le-maal goed en lekkerrrr!!

In dit recept gaat appelmoes. Natúúrlijk niet uit een potje. Gewoon lekker zelf maken, zonder suiker toe te voegen. 

Ik schil de appels niet. Snijd ze in vieren en haal t klokhuis eruit. Koken met klein beetje water tot ze gaar zijn. Staafmixer erin, goed pureren tot je een mooie gladde massa hebt. Ik maak meestal een grote pan en vries kleine porties in. Ideaal als bijgerechtje maar ook in baksels zoals dit. En vind je het toch niet lekker, met de schil? Dan gewoon schillen hoor. Maar de meeste vitamines zitten vlak onder de schil. ‘T is maar dat je het weet😝

Ingrediënten


Voor de speculaas:

  • 225 extra fijn amandelmeel 
  • 90 gram grasroomboter in blokjes gesneden 
  • 60 -75 gram kokosbloesemsuiker 
  • 2 tl baking soda
  • snufje zout
  • 60 gram zelfgemaakte appelmoes zonder suiker uiteraard 
  • 2,5 eetlepel speculaaskruiden

Voor de amandelspijs: 

  • 250 g amandelmeel
  • 80 g ahornsiroop 
  • rasp van 1 citroen + 50 ml water

En verder:

  • Wat amandelschaafsel
  • 1 Geklopt eitje

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 170° C 

Meng alle ingrediënten voor de speculaas goed door elkaar. Hier gaat dat lekker handig in de keukenmachine 💪🏼

Verdeel het deeg in twee porties. 

Bekleed een bakvorm met bakpapier. 

Druk de ene helft van het deeg in de bakvorm. 

Nu ga je de amandelspijs maken. Ook weer super simpel: meng alle ingrediënten goed door elkaar. En ja, hier gaat dat in de keukenmachine. 

Leg de laag spijs op de speculaasbodem. 

De andere helft van het speculaasdeeg leg je tussen twee stukjes bakpapier en druk je met je handen vlak en plat. 

Deze laag op de amandelspijs leggen. 

Geklust eitje erover strijken met een kwastje, amandelschaafsel erover strooien. 

In de oven voor 40 minuten. 

Klaar! Zo simpel en zoooo lekker!!

Ik bewaar ‘m in de bakvorm gewoon in de keuken. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *