Te warm om uitgebreid te koken? Of op zoek naar een lekker voorgerecht voor bij jouw zomerse BBQ? Maak dan eens deze watermeloen sandwich.
Ingrediënten voor 4 sandwiches:
- Watermeloen mini
- 2 plakken feta
- Veldsla
- Pijnboompitten
- Kruidenmix Chili & Lime zonder toegevoegde suiker (ik gebruik die van Badia)
- 1 eetlepel Balsamico azijn
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 theelepel honing (lees goed het etiket en kies honing die volledig uit de EU komt. Dan zitten er geen toegevoegde suikers in)
Bereidingswijze:
- Snijd de meloen in 8 ronde schijven, eigenlijk gewoon doorsnijden. Snijd vervolgens de schil er af. Per sandwich heb je dus 2 ronde plakken nodig.
- Rooster de pitjes kort in de koekenpan. Zonder boter of olie.
- Maak de dressing met de balsamico azijn, olie en honing.
- Snijd de plak feta ook doormidden. Over de lengte. Dat doe je heel voorzichtig met een scherp mes zodat de kaas niet breekt. De plak blijft dus even groot, maar wordt voor de helft dunner. Leg de plak op de schijf meloen.
- Doe wat sla op de feta kaas en bestrooi met wat van de kruiden.
- Leg de volgende plak meloen er op.
- Garneer met de pijnboompitjes, de dressing en nog wat kruiden.
Eet smakelijk!!