Druilerige herfstmiddag? Dan is deze Pumpkin Pie perfect! Het recept is voor een normaal formaat cake. Ik heb mini cakeblikjes gebruikt zodat ik meerdere cakejes had.
Ingrediënten
Voor de cake:
- 150 gram amandelmeel
- 40 gram kokosmeel
- scheutje maple sirup (stevia kan ook, ongeveer 35 gram)
- 8 gram bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 75 gram roomkaas (kamertemperatuur)
- 200 gram pompoenpuree (en die maak je natuurlijk zelf even door blokjes pompoen gaar te koken, goed uit te laten lekken (!!!) en te pureren)
- 4 eieren
- 1 tl vanille extract
Voor de frosting:
- 100 gram roomkaas
- 40 gram zachte roomboter (ongezouten en het liefst grasboter)
- 30 gram (of meer, naar smaak) maple syrup
- verkruimelde pecannoten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 175° voor. Roer alle droge ingrediënten goed door elkaar. Mix daarna de roomkaas, syrup, eieren en het vanille extract er door. Als laatste de pompoen toevoegen en goed door elkaar mixen.
Beboter het bakblik of bekleed het met bakpapier en bak de cake in 40-45 minuten gaar.
Laat de cake helemaal afkoelen.
Maak in de tussentijd de frosting. Klop eerst de roomkaas met de boter met de mixer luchtig. Voeg daarna de syrup .
Bestrijk de cake met de frosting en strooi de noten er over.
Laat de cake zeker nog 30 minuten in de koelkast opstijven.
PS: ik heb een dubbel portie frosting gemaakt (het recept hierboven is een enkel portie) 😋