Wil je wel eens wat anders ontbijten dan je bakje kwark? Probeer dan dit pittige spruitenrecept ! Lekker met een eitje. En als spruiten op je nuchtere maag een brug te ver is, dan is het ook een superlekkere lunch!
Ingrediënten:
- 500 gram spruiten
- 1 ui
- 8-10 plakjes biologisch ontbijtspek
- 150 ml bouillon
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel appelazijn
- halve theelepel peper
- 1 eetlepel verse peterselie
- halve theelepel chilli vlokken
- 2 eieren (of meer of minder…. en het kan ook zonder uiteraard 😀)
Bereidingswijze:
Maak de spruiten schoon en snijd ze in smalle reepjes.
Bak het ontbijtspek in een pan of wok en zet het apart. Bak vervolgens de ui in het van het ontbijtspek tot ‘ie zacht en goudbruin is.
Voeg dan de spruiten, mosterd, bouillon, appelazijn en peper toe aan de uien. De spruiten moeten nu gaar bakken of stoven. Voeg eventueel tijdens het koken steeds wat water toe. Breek in de tussentijd het ontbijtspek in kleine stukjes. Als de spruiten zacht zijn en een mooie goudbruine kleur hebben, zijn ze gaar.
Voeg dan het ontbijtspek toe en roer goed door.
Maak nu een klein kuiltje en breek het eitje boven dit kuiltje. Deksel op de pan tot het eitje klaar is. Ik houd van een zacht eitje, maar je kunt natuurlijk ook het eitje (of eitjes) hard laten worden.
Eet smakelijk!!
Recept van Every Last Bite