Recepten Snacks en traktaties

Citroenmuffins

Een cake onmogelijk zonder granen en suiker? Nee hoor, dat kan prima! Ik durf te wedden dat de meeste mensen niet eens proeven dat deze muffins heel Paleo, en dus Primal zijn. 


Ingrediënten voor ongeveer 50 kleine muffins (of 1 normale cake):

  • 3 eieren
  • 230 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel kokosmeel
  • 100 milliliter vers citroensap
  • zest van 2 citroenen
  • 10-14 druppels etherische olie van Doterra (te koop bij Elisabeth)
  • 1 theelepel baking soda
  • 100 gram honing
  • 60 gram gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract

Verder heb je een bakblik voor mini muffins nodig en muffinvompjes van bakpapier.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de muffinvormpjes in het muffinblik.
Scheid de eieren en doe dus het dooier en het eiwit in verschillende kommen.
Boen de citroenen schoon, rasp de schil er af (niet het wit, dat is erg bitter) en pers ze uit.
Doe de honing, kokosolie (pas op, deze mag niet warm zijn, dus rustig laten smelten!), vanille extract, de etherische olie, sap en zest in een kom en meng goed. Doe nu de dooiers erbij en meng dit weer goed.

Meng in een andere kom het amandel- en kokosmeel en de baking soda. Roer nu de droge mix met het natte mengsel tot een mooi beslag.

Klop in een hoge, vervrije kom de eiwitten stijf en schep dit heel rustig door het beslag.

Vul de muffinvompjes in het bakblik tot net iets onder de rand.

Bak ze ongeveer 12 minuten in het midden van de oven. Haal de muffins uit het bakblik en laat op een rooster afkoelren.
In de tussentijd vul je het bakblik opnieuw met vormpjes en met het beslag. Je herhaalt dit tot het beslag op is.

Maak je een normale cake? Vet dan het bakblik in met kokosolie en bak de cake ongeveer 40 minuten.

Sinaasappelcake? Dan vervang je simpel alle citroen ingrediënten door sinaasappel. Dus ook de etherische olie van Elisabeth!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *