Lekker bij kaas (bijvoorbeeld brie, camembert geitenkaas, oude kaas) of vlees (past heerlijk bij wild- of runderstoof, kip of kalkoen)
Dit recept is gebaseerd op een recept van Marks Daily Apple.
Ingrediënten:
- 500 gram verse cranberries
- 240 ml water
- 150 ml appelmoes (ik maakte ‘m zelf van goudrenet, kaneel en een half theelepeltje vanille extract én zonder suiker uiteraard!)
- 3 eetlepels vers sinaasappelsap
- 3 eetlepels honing
- Zest van een halve sinaasappel
- 1 stokje kaneel
- 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
- 1/8 theelepel gemberpoeder
Bereidingswijze
Breng de cranberries met het water aan de kook. Voeg dan de kruiden, sinaasappelsap, zest en honing toe. Kook op midden/laag vuur totdat de bessen gaar zijn in ongeveer 15 minuten. De bessen zijn bijna allemaal stuk gekookt nu.
Meng de appelmoes er door en kook nog even een minuutje door.
Naar smaak nog wat honing of kaneelpoeder toevoegen.
De saus is zowel warm als koud lekker!