Lekker tussendoortje? Maak dan deze fat bombs eens!! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en als je ze in de vriezer bewaart, kan je ze best een tijdje bewaren. Dat kan…..hier lukt dat meestal niet 😋😋😋
Ingrediënten:
Voor het kokoslaagje
- 150 gram geraspte kokos (zonder suiker!)
- 120 gram gesmolten kokosolie
- 45 gram honing (of ander andere plakkerige zoetstof zoals maple syrup als je vegan gaat)
Voor het cashewlaagje
- 130 gram cashew- of amandelpasta
- 60 ml maple syrup (de donkerste)
- 60 gram kokosmeel
- Optioneel: klein beetje gemalen zeezout
Bereidingswijze:
- Bekleed een bakvorm van 10 x 10 cm met bakpapier
- Voeg in een mengkom de geraspte kokos, gesmolten kokosolie en de honing samen en meng dit goed. Het beslag moet kruimelig en dik zijn. Doe het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en druk stevig aan. Zet in de vriezer.
- Nu ga je de cashewlaag maken. Smelt (in een pannetje of in de magnetron) de cashewpasta en maple syrup en meng dit door te roeren.
- Voeg het kokosmeel toe en roer heel goed door. Je wilt klonten vermijden. Afhankelijk van het merk kokosmeel voeg je wat extra meel toe als het beslag te dun is. Het moet een mooie gladde dikke substantie zijn.
- Haal nu de bakvorm uit de vriezer en giet de cashewlaag over de kokoslaag. Verdeel het gelijkmatig en druk een beetje aan met de achterkant van een lepel.
- Optioneel: maal er wat zeezout overheen
- Zet terug in de vriezer totdat de ook de cashewlaag stevig is.
- Snijdt de gehele plak in kleine blokjes. Ik bewaar ze in een trommeltje in de vriezer. Voor gebruik even op temperatuur laten komen. In de koelkast bewaren gaat ook prima overigens!