Lekker fris voorgerechtje. Maar ook prima lunchgerecht. Of in een klein glaasje op de borrelplank!
Ingrediënten:
- 200 gram warm gerookte zalm (vacuüm verpakt)
- 2 biologische lichtzoete appels
- 125 ml biologische crème fraîche
- 1 limoen
- Verse dille
Benodigdheden:
- kookring of glaasje
Bereidingswijze:
Zet de zalm in de verpakking in warm water. Zo komt ‘ie lekker op temperatuur.
Schil ondertussen de appels, klokhuizen eruit en snijdt de appels in kleine blokjes zodat je ze gemakkelijk met een lepeltje kunt eten. Maar het hoeft natuurlijk geen appelmoes te worden!
Boen de limoen goed schoon en pers ‘m uit.
Snijdt de dille fijn.
Doe de crème fraîche in een bakje en voeg een theelepel limoensap toe. Houd een klein beetje dille achter voor de garnering en voeg de rest toe aan de crème fraîche en roer goed door.
Haal de zalm uit de verpakking, leg in een diep bord en trek het met twee vorken goed uit elkaar. Eigenlijk maak je pulled zalm.
Leg een kookring op een bordje. Maak een laagje met de appel en druk klein beetje aan.
Doe er nu een paar lepeltjes van de saus op.
En vervolgens vul je de ring met zalm. Druk weer klein beetje aan. Haal de ring voorzichtig er af.
Garneer met theelepeltje saus, paar stukjes appel en klein takje dille. Rasp er nog een beetje limoenzest over.
Je kunt dit natuurlijk ook in een mooi glaasje in laagjes opbouwen. Doe de appel onderop voor als er nog wat vocht uitloopt.
De appel kun je trouwens ook goed vervangen door komkommer!