Recepten Snacks en traktaties

Almond butter cups

Zin in een zoete traktatie bij de thee of koffie? Dat kan gewoon als je Primal bent hoor! In plaats van de amandelboter (pasta) kun je ook cashewboter gebruiken. Ook erg lekker!

Ingrediënten:

Chocolade 

  • 190 gram 85% pure chocoladedruppels (of neem gewoon een reep chocolade en breek in stukken) 
  • 1 volle eetlepel kokosolie met een klein kopje er op (smelt de olie maar zorg ervoor dat het niet heet is!)

Voor de amandellaag:

  • 60 gram pure amandelboter (of een andere notenboter zoals cashew) zonder suiker
  • 30 ml maple syrup (de donkere)
  • 1 grote eetlepel gesmolten (maar niet heet!) kokosolie
  • snufje zeezout voor in het mengsel en een snufje voor over de cups

Bereidingswijze: 

  • Neem een bakvorm voor 24 mini muffins en zet in ieder cupje een muffinpapiertje 
  • Smelt au bain marie de chocolade met kokosolie en roer rustig totdat alle chocolade goed gesmolten en vermengd is met de kokosolie. Het moet een mooie gladde substantie zijn Pas op dat het niet te heet wordt
  • Met een koffielepel (slag groter dan een theelepel) giet je in ieder cupje een lepeltje chocolade zodat je een  bodempje hebt
  • Je hebt nu nog de helft van de chocolade over. Laat het pannetje boven het hete water staan en doe er een deksel op zodat de chocolade nog even warm en vooral ook vloeibaar blijft
  • Zet de bakvorm voor tenminste 5-10 minuten in de vriezer om de chocolade te laten stollen
  • Doe in de tussentijd de amandelboter, maple syrup en kokosolie in een magnetron bestendig schaaltje en verwarm kort totdat het mengsel licht gesmolten en gietbaar is. Voeg het snufje zout toe en roer goed door zodat je een mooi glad en egaal mengsel hebt 
  • Haal de bakvorm uit de vriezer en doe in ieder cupje een lepeltje van het amandelmengsel 
  • Giet nu de resterende chocolade in de cupjes. Als het goed is, heb je genoeg over om in ieder cupje weer een koffielepeltje chocolade te gieten. Zorg er in ieder geval voor dat de amandellaag goed bedekt is
  • Strooi nu een beetje gemalen zeezout over de cups. 
  • Zet de bakvorm 30 minuten tot een een uur in de vriezer om zodat de buttercups goed kunnen stollen
  • Doe de buttercups in een trommeltje en bewaar ze in de koelkast voor 5-7 dagen of in de vriezer voor 2 maanden (zelf bewaar ik ze het liefst in de vriezer)
  • Je kunt ze direct uit de vriezer eten, maar kunt ze ook kort op temperatuur laten komen. Let wel op dat door de kokosolie, de cups snel smelten. Dus niet te lang wachten met opeten😂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *