Bijgerechten Lunch Recepten

Watermeloen salade met chili en limoen

Watermeloen is heerlijk! Zeker als het tropisch warm is. Deze salade maakte ik met kruiden uit het Caribisch gebied, Chile & lime van het merk Badia. Dat geeft deze salade een extra twist!

Je kunt natuurlijk ook in plaats daarvan wat chilipoeder en snufje zout op de salade strooien en er wat extra verse limoen bij doen.
Dat geeft de salade ook wat extra frisheid én een bite!

Ingrediënten:

  • 1 mini water meloen 
  • 200 gram zoete witte druiven zonder pit
  • plak feta kaas (geitenkaas kan ook)
  • halve limoen 
  • paar takjes verse munt
  • 1 á 2 theelepels Badia Chile & Lime (of wat chilipoeder en snuf zout en extra limoen)

Bereidingswijze: 

Snijd de meloen in kleine blokjes. In een mini meloen zitten niet zoveel pitjes, dus die laat je lekker zitten. Was de druiven en halveer ze. Hussel het fruit in een kom of saladeschaal door elkaar.

Brokkel de feta er over. 
Pluk de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Strooi dat over de salade. 
Boen de limoen schoon, halveer en snijd van een helft partjes. Daarmee garneer je de salade. 
Strooi nu de kruiden over de salade. 

Klaar!
Heerlijk als lunchgerecht maar ook super als bijgerecht bij een zomerse BBQ!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *