Bijgerechten Diner Lunch Recepten

Coleslaw

Coleslaw…heerlijk bijgerecht bij de bbq. En het restje dat overblijft? Gewoon de volgende dag als lunch met wat koud vlees.

Ingrediënten voor een grote bak coleslaw:

  • 1 spitskool
  • 150 gram wortel

Voor de dressing:

  • 300 gram crème fraîche 
  • 3-5 eetlepels appelazijn (naar smaak)
  • 4-6 theelepels Dijon mosterd (naar smaak)
  • 1 theelepel Vadouvan (bijvoorbeeld van Euroma) Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Spitskool in smalle reepjes snijden. Ook de wortel julienne snijden (of je koopt een zakje voorgesneden).

Mix alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.

Schep daarna de dressing goed door de salade.

Je kunt variëren wat voor een kool je gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld ook groene kool gebruiken. Ook kun je koolsoorten combineren. Half spitskool, half rode kool is ook erg lekker.

Ook lekker: voeg wat rozijnen toe of vlak voor het serveren wat walnoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *