Recepten Snacks en traktaties

Dé Chakti Primal Nutellataart

Ingrediënten:

Bodem:

  • 250 gram zachte Medjool dadels
  • 200 gram ongebrande pecannoten

Vulling:

  • 240 ml kokosmelk
  • 120 ml donkere ahornsiroop
  • 75 gram cacao
  • ½ theelepel vanille extract
  • 80g kokosolie, gesmolten
  • 50g ghee, gesmolten
  • 250 gram ongebrande bruine hazelnoten

Bereidingswijze

Bodem:

Bekleed de bodem van de een springvorm met bakpapier.

Ontpit de dadels en en pureer de ze vervolgens tot een fijne massa in de keukenmachine.

Doe nu de pecannoten erbij  en maal tot er een  korrelige substantie is ontstaan.

Verdeel dit over de bodem en druk stevig aan. Ik gebruik de achterkant van een lepel hiervoor.

Vulling:

Maal de hazelnoten tot een fijn meel in de keukenmachine. Doe de kokosmelk, ahornsiroop, cacao en het vanille extract erbij en draai tot een je een mooie gladde massa hebt.

Schenk al de kokosolie en ghee in het mengsel terwijl de keukenmachine draait. Als alles goed is verdeeld en je een egale pasta hebt, schenk je de vulling op de bodem. Gelijkmatig verdelen.

Zet de taart in de koelkast voor tenminste 2 uur om op te stijven.

Garneer de taart met cacaopoeder. Dat gaat het makkelijkst met een theezeefje dat je al schuddend over de taart beweegt. Eventueel garneren met wat hele hazelnoten.

De taart blijft in de koelkast zeker een paar dagen lekker en je kunt ‘m ook prima invriezen. Als ik ‘m invries, snijd ik alvast puntjes die ik per stuk in bakpapier verpak en in een afgesloten trommel zet.

 

Met dank aan Arjan Weesepoel en eetpaleo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *