Diner Lunch Recepten

Pastinaaksoep

Ingrediënten:

  • 400 gram pastinaak 
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 4-6 takjes verse tijm
  • olijfolie (om in te bakken)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 750 ml kokend water (meer of minder voor dunnere of dikkere soep)
  • bouillonpoeder (naar smaak, kies wel poeder ZONDER suiker bijvoorbeeld van BioToday)
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 75 gram crème  fraîche
  • 3 el water

Bereidingswijze: 

  • Pastinaak met een dunschiller schillen en in blokjes snijden. Ui snipperen. Ris de blaadjes van de 2 takjes tijm. Snijd ook de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui met knoflook ongeveer 1 á 2 minuten.
  • Voeg nu de pastinaak en komijnpoeder toe en bak dit even paar minuten mee. Voeg nu het kokend water en bouillonpoeder toe. Kook de pastinaak gaar (10-15 minuten).
  • Bak in de tussentijd de spekjes en ris de blaadjes van de overgebleven takjes tijm.
  • Als de pastinaak gaar is, pureer de soep met een staafmixer.
  • Meng de crème fraîche met klein beetje water.
  • Schep de soep in een kom, garneer met de crème fraîche, spekjes en wat blaadjes tijm. 

Eet smakelijk!!

 

Primal variant van een recept van Allerhande 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *