Bijgerechten Diner Lunch Recepten

Sissons Sautéed Sauerkraut The Dutch Way

Iets anders proberen dan stamppot zuurkool? Dan is dit een heerlijk alternatief! Een recept uit The Easy Cookbook van Mark Sisson, gemaakt met in Nederland verkrijgbare producten.

Voor 2 porties heb je nodig:

  • 2 saucijsjes (let er op dat er geen granen of suiker in zit! Dus even het etiket lezen!)
  • 1 grote courgette, in kleine bokjes gesneden
  • 1 rode peper (Mark Sisson gebruikt in zijn Easy Cookbook een rode paprika, maar ik had zin in pittig 🌶)
  • 300 gram zuurkool (let hierbij ook weer op dat er géén suiker is toegevoegd en kies het liefst voor biologisch)

Knijp het gehakt uit de saucijzen, maak er kleine stukjes van en bak dit bruin. 
Voeg dan de courgette en peper (of paprika) toe en fruit dit ongeveer 5 minuten. 
En voeg dan de zuurkool toe, en fruit dit tot het gaar is. 

Je kunt er een kloddertje mosterd  bij eten.

Klaar!! Simpel toch?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *