Recepten Snacks en traktaties

Brownies

Kunnen Brownies primal en healthy zijn? Dat kan zeker!! Supersimpel, superlekker!!

Brownies van zoete aardappel

Ingrediënten

  • 350 gram geschilde en in blokjes gesneden zoete aardappel
  • 110 gram amandelmeel
  • 60 gram cacaopoeder 
  • 0,5 theelepel backing powder
  • 2 scharreleieren 
  • 200 ml maple syrup (liefst de donkere)
  • 0,5 theelepel vanille extract 
  • 140 gram gesmolten kokosolie
  • 90 gram pure chocolade (85% of meer) in kleine stukjes 

Bereidingswijze:

Stoom of kook de zoete aardappel gaar. Dat duurt ongeveer een kwartiertje. Verwarm de oven op 180° C.
Vet een bakblik van 23×23 in.

Maak een mooie gladde puree van de aardappels als ze gaar zijn. Mix de kokosolie er goed door tot je een gladde massa hebt. 
Meng nu het meel, cacaopoeder en backing powder. 
Klop in een andere kom de eieren goed los en voeg daar de maple syrup en extract aan toe. Roer goed door. 
Voeg nu de puree en kokosolie toe, meng dit met elkaar en roer daarna de meelmix er door. Tenslotte de stukjes chocolade er doorheen, door scheppen en in het ingevette bakblik gieten.

Bak dit 25 minuten. De brownies blijven wat vochtig, het is geen cake!
Laat ‘m goed afkoelen en zet ‘m daarna afgedekt in de koelkast. Zo kan je het wel een week lang bewaren (als ‘ie dat overleeft dan tenminste…😆).

Je kunt de stukjes chocolade vervangen door bijvoorbeeld walnoten of pecannoten. Ook lekker is om in plaats van chocolade in de brownies het er na het bakken gesmolten erover te schenken. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *