Zuivelvrij en voedzaam ontbijtje? Deze chiapudding is dan erg lekker. Maak ‘m een avond van tevoren en doe de pudding en een glazen potje. Zo heb je een to-go ontbijt.
Ingrediënten voor 1 portie:
- 100 ml kokosmelk
- 100 ml amandelmelk
- 50 ml espresso
- 2x 1 eetlepel chiazaadjes
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 eetlepel hazelnoten
- 0,5 theelepel vanille extract
- (optioneel) noten, pure chocolade en/of kokos om te garneren
Bereidingswijze:
Doe de kokos- en amandelmelk, 1 eetlepel chiazaadjes, cacaopoeder, hazelnoten, vanille-extract en koffie in de blender. Blend net zolang totdat je een mooie gladde substantie hebt.
Roer nu andere eetlepel chiazaadjes er door. Let op, dit dus niet in de blender, deze zaadjes moeten wel heel blijven.
Giet in een glas of mooie pot. Laat het minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Je kunt dit ook prima een dag van tevoren maken.
Garneer met noten, pure chocolade en/of kokos vlak voordat je het gaat eten.