Recepten Snacks en traktaties

Double Chocolate Chip Cookies

Het kan écht!! Chocolade koekjes die én lekker knapperig zijn én Primal.

Crunchy Primal Chocolate Cookies

Ingrediënten

  • 180 gram amandelboter (bijvoorbeeld die van AH, 100% amandelpasta)
  • 90 gram kokosbloesemsuiker
  • 30 gram cacao (zonder suiker uiteraard)
  • 1 ei
  • 0,5 theelepel baking soda
  • 0,5 theelepel vanille extract 
  • 90 gram stukjes pure chocolade (minimaal 80%)

 Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C

Meng de boter (pasta), kokosbloesemsuiker, cacao, ei, baking soda en vanille extract in een kom tot je een mooi deeg hebt.

Roer de stukjes chocolade er door.
Rol nu balletjes (zo’n 2 á 3 centimeter) van en leg ze op de bakplaat en druk ze een heel klein beetje aan.  
Zorg dat je wat ruimte hebt tussen de balletjes, want tijdens het bakken lopen de koekjes uit.

Wil je ze lekker sticky en chewy? Dan bak je ze 8 tot 10 minuten. Het midden blijft een beetje zacht. Wil je ze crunchy? Bak ze dan zeker 15 minuten. Het midden blijft ook dan nog een klein beetje zacht. De koekjes worden nog wat knapperiger als ze afkoelen. Laat ze daarom zeker 8 minuten afkoelen.

Ik laat ze meestal even op het bakblik liggen. Na 8 minuten zijn ze stevig en leg ik ze voorzichtig op een rooster om verder af te koelen. Afgekoeld in een luchtdichte trommel bewaren.

De crunchy koekjes zijn ook erg lekker met een klodder amandelboter er over. En wat dacht je van wat gesmolten pure chocolade (minimaal 80%, dan is het Primal🧡💙🧡).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *