Recepten Snacks en traktaties

Paleo Cookies

Paleo Cookies (links orange cranberry en rechts speculaas)

Basisrecept voor gemberkoekjes

Ingrediënten:

  • 120 gram boter
  • 135 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel molasses (ik gebruik maple syrup)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 0.5 theelepel zout
  • 1 theelepel baking soda
  • 120 gram amandelmeel
  • 130 gram arrowroot (ik gebruik ook wel een tapiocameel)

Bereidingswijze:

Suiker en boter roming kloppen met de mixer. Vanille, maple syrup en ei toevoegen en mixen. Rest toevoegen en kneden totdat het deeg een grote bal is geworden.

Deeg zeker een uur in de koelkast laten staan.

Oven voorverwarmen op 180° C.

Maak balletjes van het deeg van zo’n 2-3 centimeter. Let op, dit deeg loopt erg uit, dus houd ruimte tussen de koekjes!

Bak ze in 8 tot 10 minuten voor een chewy variant. Het midden blijft zacht. Ik vind deze zelf het lekkerst als de crunchy zijn en bak ze dus langer (ongeveer baktijd totaal 15 minuten). Ook dan blijft het midden nog een klein beetje zacht. De koekjes worden nog wat knapperig(er) als ze afgekoeld zijn  

Met dit beslag kun je veel variaties maken:

Vervang de gember en kaneel door eenzelfde hoeveelheid speculaaskruiden en rol ze voor het bakken even door amandelschaafsel…tadaaaaa Paleo speculaasjes!

Mijn favoriet, variatie op orange-cranberry oatmeal cookies: gebruik dan 1 theelepel  gember en doe er sinaasappelzest van 2 sinaasappels doorheen en 200 gram (of meer of minder…wat jij lekker vindt) gedroogde cranberries (let op, niet die met suiker gezoet zijn!).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *