Ingrediënten:
- 400 gram pastinaak
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 4-6 takjes verse tijm
- olijfolie (om in te bakken)
- 1 theelepel gemalen komijn
- 750 ml kokend water (meer of minder voor dunnere of dikkere soep)
- bouillonpoeder (naar smaak, kies wel poeder ZONDER suiker bijvoorbeeld van BioToday)
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 75 gram crème fraîche
- 3 el water
Bereidingswijze:
- Pastinaak met een dunschiller schillen en in blokjes snijden. Ui snipperen. Ris de blaadjes van de 2 takjes tijm. Snijd ook de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui met knoflook ongeveer 1 á 2 minuten.
- Voeg nu de pastinaak en komijnpoeder toe en bak dit even paar minuten mee. Voeg nu het kokend water en bouillonpoeder toe. Kook de pastinaak gaar (10-15 minuten).
- Bak in de tussentijd de spekjes en ris de blaadjes van de overgebleven takjes tijm.
- Als de pastinaak gaar is, pureer de soep met een staafmixer.
- Meng de crème fraîche met klein beetje water.
- Schep de soep in een kom, garneer met de crème fraîche, spekjes en wat blaadjes tijm.
Eet smakelijk!!
Primal variant van een recept van Allerhande